• Wilma
  • OnEdu
  • Moodle
  • Opinaika
  • Kyvyt.fi
  • Intra
  • Office365 (email)
delicious
facebook
  • Etusivu
  • Hakijalle
  • Huoltajalle
  • Opiskelijalle
  • Musiikkilinja
  • Kansainvälisyys
  • Yhteystiedot

Kaikki ajankohtaiset tiedotteet, kuten uusintaan ilmoittautuminen, löytyy etusivulta.

  • Aikataulut ja loma-ajat

    Koulun kalenterista  näkee koeviikot, palautukset, uusinnat sekä muut tapahtumat lukuvuoden aikana. Älä suunnittele lomaa koeviikon päälle! Huomio, että 5.jakson uusinta on elokuussa. Kaikki ajankohtaiset tiedotteet, kuten uusintaan ilmoittautuminen, löytyy etusivulta.

    Lukuvuosi 2021-2022

    Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 11.8.2021 (ykköset klo 9.00, muut klo 10.00)
    syysloma 25. – 31.10.2021 (vk 43)
    joululoma 23.12.2021 – 9.1.2022,  syyslukukausi päättyy ke 22.12.2021
    talviloma 28.2. – 6.3.2022 (vk 9)
    lukuvuosi päättyy la 4.6.2022

    Tuntikiertokaavio

     

     

     

     

    Jakson lukujärjestyksen sekä koeviikon lukujärjestyksen näkee Wilmasta.

    Ruokailu/päivän 2.oppitunti

    Ruokailu alkaa joko kello 10.50 tai 11.05. Porrastukseen vaikuttaa päivän toisen oppitunnin sijainti. Jos oppituntitunti on 1. kerroksessa, se pidetään klo 9.35-10.50. Muutoin toinen oppitunti pidetään 9.50-11.05. 

  • Oppikirjat

    Katso oppikirjasi täältä. Huomio, kumman opsin mukaan suoritat opintoja. Oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat oppikirjat/lisenssit kurssien ensimmäisillä tunneilla.

  • Poissaolot, myöhästymiset, koeviikko ja uusinnat

    Poissaolot

    Poissaololle on aina oltava hyväksyttävä syy (sairaus tai ryhmänohjaajan tai rehtorin antama lupa). Jos koeviikolla sairastuu eikä pääse kokeeseen, on siitä ilmoitettava viestillä ennen kokeen alkamista kurssin opettajalle, muutoin menettää koekerran. Valmistelun ja kokeen poissaolo on selvitettävä Wilmaan ennen kokeiden palautusten alkamista. 

    Kaikkiin ennalta tiedossa oleviin poissaoloihin on anottava etukäteen sähköisesti lupa ryhmänohjaajalta (enintään 3 vrk) tai apulaisrehtorilta (yli 3 vrk). Anomuksen tekee huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija itse. Hakemus löytyy Wilmasta kohdasta Hakemukset ja päätökset: tee uusi hakemus (läsnäolovapautus 1-3 pv, läsnäolovapautus 4-15 pv, läsnäolovapautus 16 pv tai enemmän). Jos sairastuu kesken koulupäivän  tai  joutuu lähtemään kotia muun syyn takia, tulee asiasta ilmoittaa RO:lle viestillä Wilmassa, muutoin poissaolo katsotaan luvattomaksi.

    Jos olet kurssilta liian monta kertaa pois, sinut jätetään arvostelematta ko. kurssilla. Kolme myöhästymistä lasketaan yhdeksi poissaoloksi. Huomioithan, että myös koulun etukäteen myöntämät poissaolot (esim. lomamatkat) lasketaan poissaolokiintiöön. Kurssien opettajat päättävät, onnistuuko kurssin jatkaminen, jos poissaoloja tulee liikaa. 

    Poissaolot selvitetään Wilmassa viimeistään ennen kurssin valmistelutuntia kurssin niiden tuntien poissaolotietoihin, joilta on oltu poissa. Alle 18-vuotiaan poissaoloselvitykset merkitsee huoltaja. 

    Jos olet jakson alussa kipeä etkä pääse ensimmäisille tunneille, ilmoita heti jakson alussa kurssien opettajille tästä, ettei sinua poisteta kurssilta. 

    Musiikkilinjalaisten on huolehdittava laulu-/soittotunneista aiheutuneiden poissaolojen selvittämisestä pyytämällä musiikinopettajalta kuittauksen musiikkilinjalaisen poissaololomakkeeseen ja näyttämällä sen opettajalle, jonka tunnilta on pois. Eri oppiaineissa ja eri opettajilla voi lisäksi olla edellisestä poikkeavia kurssikohtaisia, esimerkiksi työtavoista johtuvia ohjeita ja käytäntöjä poissaolojen ja myöhästymisten suhteen.  

    Myöhästymiset

    Tunnilta katsotaan myöhästyneiksi ne opiskelijat, jotka eivät saavu luokkaan oppitunnin alussa. Kolme myöhästymistä lasketaan yhdeksi poissaoloksi. Opettaja voi katsoa myöhästymisen myös poissaoloksi, jos tuntia on kulunut jo pidempään. Jos opettaja ei saavu tunnille, käykää kysymässä toimintaohjeita kansliasta.

    Koeviikko

    Jokainen jakso päättyy koeviikkoon. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 10.00. Koeviikolla on mahdollisuus ns. joustoviikkoon, joka mahdollistaa sen, että valmistelutunti voi kestää kauemmin kuin 75 minuuttia. Kokeet palautetaan jakson jälkeen pidettävänä palautuspäivänä. Kokeiden palautustilaisuudet ovat pakollisia. Kokeiden, oppituntien ja palautusten lisäksi koeviikon ohjelmassa on mm. kuoroa. Osallistuminen niihin on koeviikosta huolimatta pakollista.

    Jos joudut sairauden takia olemaan pois kokeesta, muista ilmoittaa Wilma-viestillä (ei pelkästään Wilma-merkinnällä) asiasta ennen kokeen alkamista kurssin opettajalle sekä selvittää poissaolosi ennen palautuspäivää. Ilmoittamaton poissaolo katsotaan yrityskerraksi.

    Uusintakuulustelu

    Jakson päättymisen jälkeen on uusintakuulustelumahdollisuus. Uusintakoe on tehtävä kahden seuraavan uusinnan aikana virallisesta koepäivästä katsottuna. Huomioithan, että myös kurssikoe pitää suorittaa saman aikarajan sisällä. Uusintakuulusteluun on mahdollista ilmoittautua, jos on saanut kurssiarvosanaksi 4 tai kurssikoe on jäänyt sairauden vuoksi suorittamatta koeviikolla (arvosana on X). Uusintakuulusteluun pitää ilmoittautua sähköisesti kulloinkin ilmoitettavana aikana koulun etusivulle tulevan linkin kautta. Mikäli opiskelija on ollut pois alkuperäisestä kokeesta sairauden tai muun pakottavan syyn takia ja hän saa uusintakokeesta hylätyn arvosanan 4, on hänellä vielä yksi mahdollisuus uusintakokeeseen. Opiskelija, joka on ilmoittautunut uusintakokeeseen, mutta ei saavu paikalle menettää kyseisen uusintamahdollisuutensa. Uusintakuulustelun peruminen hyväksyttävän selityksen (sairaus) kanssa on tehtävä aineenopettajalle (esim. Wilma-viestillä) viimeistään uusintakoepäivänä, hyvissä ajoin ennen kokeen alkamista.

    Uusintakokeessa saa tehdä kaksi koetta, mutta huomaathan, että koeaika ei vastaa kahden kurssikokeen aikaa. Suositus on, että uusinnassa tehdään vain yksi koe. Uusintakokeessa on oltava vähintään 1 h 45 min.

    Jos palauttaa uusintakokeessa tyhjän vastauspaperin, menettää koekerran ja todistuksessa säilyy merkintä X tai se muuttuu K:ksi.

  • Käytänteet koululla

    Kulkuvälineet

    Pyörien, skoottereiden ja mopojen säilytyspaikka on Aikuiskoulutuskeskuksen pääsisäänkäynnin läheisyydessä kirjaston puoleisella seinustalla.

    Lokerot

    Lukion opiskelijakunnan hallitus hoitaa lokeroiden jakamisen heti lukuvuoden alussa. Avaimesta peritään 10 euron panttimaksu, jonka saa takaisin avaimen ajoissa palautettuaan ja 2 euron huoltomaksu.

    Löytötavarat

    Löytötavarat tulee toimittaa ensisijaisesti aulapalveluihin (lasikoppi aulassa), josta niitä voi myös tiedustella. Puhelinnumero löytyy yhteystiedoista.

    Päällysvaatteet ja arvoesineet

    Pidä arvoesineistäsi huolta. Älä jätä naulakkoon, reppuun, takin taskuihin tms. mitään arvokasta. Koulu ei vastaa kadonneista tavaroista. Jos sinulta kuitenkin jotain viedään, ota yhteys kansliaan. Koulun kaikkia sisään- ja ulosmenoväyliä valvotaan elektronisesti, joten omaisuutesi saattaa olla mahdollista jäljittää. Koulun ruokalassa ei käytetä päähineitä. 

    Ruokailu

    Ruokailu alkaa joko kello 10.50 tai 11.05. Porrastukseen vaikuttaa päivän toisen oppitunnin sijainti. Jos oppituntitunti on 1. kerroksessa, se pidetään klo 9.35-10.50. Muutoin toinen oppitunti pidetään 9.50-11.05. Opiskelijamme voivat käyttää kahvion maksullisia palveluja. Rakennuksessa on myös kahviautomaatti sekä opiskelijakuntamme järjestämät virvoitusjuoma- ja välipala-automaatit. Penkkareiden jälkeen abiturienteilla on oikeus kouluateriaan vain niinä päivinä, jolloin heillä on lukujärjestyksen mukaista opetusta. Erityisruokavaliota tarvitseva opiskelija tulostaa Wilmasta erityisruokavaliolomakkeen ja vie sen keittiöhenkilökunnalle. 

    Tupakointi

    Kaikkien tupakkatuotteiden käyttö on ehdottomasti kielletty koulun sisä- ja ulkotiloissa. 

    Työrauha

    Opetus on tiivistä ja tehokasta ja edellyttää ehdotonta työrauhaa ja keskittymistä. Häiritsijät poistetaan oppitunneilta.

  • Itsenäinen kurssi, etenemiseste

    Itsenäinen kurssi

    Rehtori voi anomuksesta myöntää luvan suorittaa kurssi itsenäisesti opiskellen pääsääntöisesti jaksolla, jolla kurssi on työjärjestyksessä. Itsenäisen suorituksen lomake, jolla anomus tehdään, löytyy Wilman tulosteista. Itsenäisesti opiskeltavan kurssin suorittamisesta on sovittava aineenopettajan kanssa ja siitä on saatava hyväksytty kurssisuoritus (arvosana S tai 5-10). Aiemmin hyväksyttyä kurssia tai arvosanalla 4 suoritettua kurssia ei voi suorittaa itsenäisesti.  Huomioi, että kurssin itsenäinen suoritus vaatii paljon työtä: se vastaa noin 50-60 tunnin työpanosta. Itsenäinen kurssi tulee suorittaa hyväksyttävästi, jotta siitä voi saada kurssimerkinnän. 

    Etenemiseste

    Etenemiseste syntyy, jos oppiaineen pakollisista ja opiskelijan jo suorittamista valtakunnallisista syventävistä kursseista hylättyjä arvosanoja (4) on enemmän kuin 1/3. Etenemiseste tulee voimaan ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Etenemiseste tarkoittaa sitä, että opiskelijalla ei ole oikeutta osallistua oppiaineen seuraaville kursseille. 

     

  • Arviointi

    Jo­kai­nen opis­kel­tu kurs­si ar­vi­oi­daan kurs­sin pää­tyt­tyä. Kurs­sin ar­vi­oin­ti pe­rus­tuu yleen­sä kir­jal­li­siin ko­kei­siin, opin­to­jen edis­ty­mi­sen jat­ku­vaan ha­vain­noin­tiin ja opis­ke­li­jan tuo­tos­ten ar­vi­oin­tiin. Joil­lain kurs­seil­la käy­te­tään myös omaa itse­ar­vi­oin­tia, joka voi­daan ot­taa huo­mi­oon kurs­si­ar­vi­oin­nis­sa.

    Kurs­sit ar­vi­oi­daan toi­sis­taan riip­pu­mat­ta nu­me­roin 4 – 10 tai suo­ri­tus­mer­kin­näl­lä S, hy­lät­ty H. Kou­lu­koh­tais­ten sy­ven­tä­vien ja so­vel­ta­vien opin­to­jen ar­vi­oin­ti­me­net­te­ly il­me­nee kurs­si­se­los­teis­ta. It­se­näi­ses­ti opis­kel­lus­ta kurs­sis­ta edel­ly­te­tään hy­väk­syt­tyä arvo­sa­naa. 

    Jos kurs­sia ei ar­vi­oi­da nu­me­roin, sii­tä an­ne­taan jo­kin seu­raa­vis­ta mer­kin­nöis­tä:

    • K = kes­key­tet­ty kurs­si, kurs­si on suo­ri­tet­ta­va uu­del­leen osal­lis­tu­mal­la ope­tuk­seen. Opiskelija voi myös itse ilmoittaa kurssin keskeytymisestä. Kurssi voi keskeytyä liiallisten poissaolojen takia tai tekemättömien tehtävien takia. Kurssista merkitään K, jos opiskelija syyllistyy vilppiin kurssin aikana. Poissaolot on selvitettävä ja puuttuvat suoritukset on saatava valmiiksi viimeistään kurssin valmistelutunnin alkuun mennessä ja puuttuva tai uusittava koe on suoritettava kahden seuraavan uusinnan aikana.
    • X = kes­ken­e­räi­nen kurs­si, esim. puut­tu­van kurs­si­ko­keen takia.
    • S = hy­väk­sy­tys­ti suo­ri­tet­tu kurs­si.
    • H = hy­lät­ty kurs­si

    Kurssikoe pitää suorittaa kahden seuraavan uusinnan aikana, jotka ovat virallisen kurssikokeen jälkeen.

    Lunttaus/vilppi/plagiointi

    Jos opiskelija kurssikokeessa tai osakokeessa lunttaa, kurssista annetaan K ja opiskelija saa kirjallisen varoituksen. Kirjallinen varoitus on julkinen asiakirja. Myös plagioinnista voi seurata kurssin keskeytyminen (K), jolloin kurssin joutuu käymään kokonaan uudestaan.

    Oppiaineen arviointi

    Kai­kis­ta opis­ke­le­mis­ta­si oppi­ai­neis­ta saat päät­tö­to­dis­tuk­seen yh­den päät­tö­arvo­sa­nan tai ar­vi­oin­nin. Pa­kol­lis­ten oppi­ai­nei­den oppi­mää­rät ja va­lin­nai­set vie­raat kie­let ar­vi­oi­daan nu­me­roin. Opinto-oh­jauk­ses­ta an­ne­taan suo­ri­tus­mer­kin­tä. Mi­kä­li opis­ke­li­ja pyy­tää, hän saa suo­ri­tus­mer­kin­nän lii­kun­nas­ta ja sel­lai­sis­ta oppi­ai­neis­ta, jois­sa opis­ke­li­jan suo­rit­ta­ma oppi­mää­rä kä­sit­tää vain yh­den kurs­sin sekä va­lin­nai­sis­ta vie­rais­ta kie­lis­tä, mi­kä­li opis­ke­li­jan suo­rit­ta­ma oppi­mää­rä kä­sit­tää vain kak­si kurs­sia. So­vel­ta­vat kurs­sit ja osa tai­de­kurs­seis­ta ar­vi­oi­daan suo­ri­tus­mer­kin­näl­lä.

    Tentit 

    Opiskelijalla on oikeus ennen päättötodistuksen saamista yrittää korottaa oppiaineen päättöarvosanaa tentissä. Tätä varten järjestetään yo-kirjoitusten jälkeen korotustentit. Ennen yo-kirjoituksia olevat tentit ovat tarkoitetut valmistautumiseksi kirjoituksiin. Tentit eivät ole pakollisia, mutta on suositeltavaa osallistua yo-kirjoitusaineiden tentteihin. 

    Oppimäärän arvosanan määräytyminen

    Oppi­mää­rän arvo­sana pe­rus­tuu kurs­si­arvo­sa­no­jen kes­ki­ar­voon (0,5 pyö­ris­te­tään ylös­päin). Jos lop­pu­vai­hees­sa olet saa­nut mer­kit­tä­väs­ti pa­rem­pia nu­me­roi­ta kuin alku­pääs­sä, opet­ta­ja voi ko­rot­taa arvo­sa­naa kes­ki­ar­vos­ta huo­li­mat­ta. 

    Arvioinnin uusiminen ja oikaisu

    Kah­den kuu­kau­den ku­lu­es­sa ar­vi­oin­nis­ta tie­don saa­tu­a­si, voit pyy­tää opin­nois­sa ete­ne­mis­tä kos­ke­van pää­tök­sen tai päät­tö­ar­vi­oin­nin uu­si­mis­ta. Pyyn­tö teh­dään reh­to­ril­le. Uu­des­ta ar­vi­oin­nis­ta päät­tä­vät kou­lun reh­to­ri ja opet­ta­jat yh­des­sä. Jos olet tyy­ty­mä­tön teh­tyyn uu­teen ar­vi­oin­tiin tai rat­kai­suun, jol­la pyyn­tö on hy­lät­ty, voit pyy­tää ar­vi­oin­tiin oi­kai­sua lää­nin­hal­li­tuk­sel­ta. Lää­nin­hal­li­tus voi, jos pää­tös on il­mei­ses­ti vir­heel­li­nen, vel­voit­taa opet­ta­jan toi­mit­ta­maan uu­den ar­vi­oin­nin, mää­rä­tä opin­nois­sa ete­ne­mis­tä kos­ke­van pää­tök­sen muu­tet­ta­vak­si, tai mää­rä­tä mikä arvo­sana opis­ke­li­jal­le on an­net­ta­va.

  • Kurssien sisältö, opetussuunnitelmat

    Wilmassa kurssitarjottimen kautta pääset näkemään helpommin, mitä kurssi pitää sisällään.

    LOPS 2016

    Lataa tiedosto (PDF, Unknown)

    LOPS 2021

    Lataa tiedosto (PDF, Unknown)

  • Opintojen suunnittelu ja kurssitarjotin

    Opintojen suunnittelu-sivulle pääset tästä. Opintojen suunnittelussa auttaa opinto-ohjaajat.

  • Opiskelijahuolto ja terveys

    https://tiirismaanlukio.fi/web/opinto-opas/opiskelijahuolto-ja-terveys/

     

  • Opettajat ja ryhmänohjaajat

    Opettajat ja opettajien kuvat löydät yhteystiedoista.

    Ryhmänohjaaja

    Jokaisella ryhmällä on oma nimetty ryhmänohjaaja. Ryhmänohjaaja pitää ryhmänohjaustuokiot ja on ensimmäinen henkilö kenen puoleen voit kääntyä joka tilanteessa.

    RO-tuokio

    Ryhmänohjaustuokiot pidetään kerran jaksossa noin kaksi päivää kokeiden palautuksen jälkeen klo 11.45 – 13.00. Ryhmänohjaustuokioissa käsitellään sekä lukio-opintoihin liittyviä että koulun ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä asioita. Tuokion aikana opiskelijan on käytävä Wilmassa katsomassa jaksotodistuksensa, jotta hän saa selville edellisen jakson kurssien arvosanat sekä mahdolliset x-merkinnät ja ilmoittautuu uusintakuulusteluihin. 

    Ryhmänohjaustuokiot kuuluvat osana ryhmänohjauskurssiin OP7. Kurssin suorittamiseen kuuluu aktiivinen osallistuminen tuokioihin ja koulun järjestämiin juhliin ja erilaisiin yhteisiin tapahtumiin. Kurssisuoritusta ei saa, ellei osallistu vaadittaviin tilaisuuksiin. Ryhmänohjaaja seuraa osallistumista. Lisäksi ryhmänohjaajat pitävät lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille ainakin 1. – 2. jaksoissa lyhyempiä RO-tuokioita tiistaisin ruokatunnilla. 

    Ryhmänohjaajat ja kotiluokat lukuvuonna 2021-2022

    1A Ulla Hakola-Renko LUE , 1B  Ulpu Korkeamäki 107, 1C  Annika Lahti 212, 1D Hanna Mikkola 101, 1E Laura Ijas 103, 1F Sanna Salmi 204

    2A Anna-Elina Tikkanen auditorio, 2B Suvi Halonen 211, 2C Kirsi Saarinen 108, 2D Toni Koljonen 121, 2E Pauliina Mantsinen 224

    3A Petri Vuorinen 210, 3B Juuso Veltheim 106, 3C Terttu Simonen 105, 3D Minna Aalto 102, 3E Heikki Leskinen 223

    4A Liseli Dahlström , 4B Laitila Timo

  • Tunnukset, salasanat, Abitti

    Salasanan vaihtaminen

    Jos olet lisännyt ohjeiden mukaan puhelinnumerosi, pääset vaihtamaan salasanan itse. Puhelinnumeron rekisteröinnin jälkeen salasanan voi vaihtaa selaimen kautta https://login.microsoftonline.com -sivun Etkö pysty käyttämään tiliäsi? -linkin kautta. Oheisessa liitteessä (s.4->) tähän tarkemmat ohjeet. AD-salasanan nollaus onnistuu myös omasta O365-hallintapaneelista (sisäänkirjautuneena > Asetukset > Vaihda salasana. Salasana päivittyy muutaman minuutin viiveellä eri paikkoihin). Jos tarcitset apua, ota yhteyttä Suvi Haloseen.

    Abitti + sähköiset kokeet

    Abitti on ylioppilaslautakunnan oma sähköinen koeympäristö, jonka käyttöön tutustutaan lukio-opintojen aikana ja jota käytetään säännöllisesti myös kurssikokeiden tekemiseen. Kokeen alussa tietokone tulee tietotekniikan kurssilla opitulla tavalla käynnistää USB-muistilta DigabiOS:iin (ohjeet: https://www.abitti.fi/fi/ohjeet/tietokoneen-kaynnistaminen-usb-muistilta/ ). Kaikki kokelaan koneen kiintolevyllä olevat tiedostot tulee olla varmuuskopioituna ennen kokeeseen tuloa. Vahingon sattuessa huoltoyhtiö eikä koulu vastaa millään tavoin varmuuskopiomattomien tietojen tuhoutumisesta, eikä tietojen katoamiseen liittyvistä välittömistä tai välillisistä seuraksista. Sähköisissä kokeissa opiskelijalla tulee olla oma tietokone, laturi sekä mahdolliset lisävarusteet mukana. Jos opiskelijalla ei ole omaa konetta kokeessa, hän menettää koekerran ja tekee kokeen uusinnassa. Jos sinulla ei ole käytössäsi omaa tietokonetta koetta varten, ota yhteys opettajaan mahdollisimman pian (kokeen alkaessa on jo liian myöhäistä).

    Tunnukset

    Jokaiselle opiskelijalle annetaan opintojen alussa AD-tunnus, jolla pääsee kirjautumaan eri ympäristöihin: Wilmaan, Office365-pakettiin, joka sisältää myös sähköpostin, Googleen  ja Moodleen sekä koulun varakoneille ja langattomaan verkkoon. Tunnus on useimmilla opiskelijoilla muotoa etunimi.sukunimi ja se annetaan yhdessä sen käyttämiseen tarvittavan salasanan kanssa kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Office365 –palveluun kirjautuessa tunnus pitää kirjoittaa sähköpostiosoitteen muotoon: etunimi.sukunimi@edu.lahti.fi.

    WiFi –yhteys

    Koulurakennuksessa on opiskelijoille vapaassa käytössä oleva WiFi –yhteys, mikä mahdollistaa verkkopalveluiden käytön niin oppitunneilla kuin välitunneillakin. Opiskelija_Wlan verkkoon kirjaudutaan AD-tunnuksella.

     

  • Hallinnolliset asiat

    Erotodistus

    Lukiosta eroavan on täytettävä Eroilmoitus –lomake (lomakkeen voi tulostaa Wilmasta kohdasta Lomakkeet) ja palautettava lomake opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaaja on velvollinen ilmoittamaan työ- ja elinkeinotoimistoon opiskelijan lukio-opintojen päättymisestä, mikäli opiskelijalla ei ole jatko-opintopaikkaa tai jatko-suunnitelmaa. Alle 18-vuotiaan opiskelijan eroilmoituksessa on oltava myös huoltajan allekirjoitus nimen­selvennyksineen.  

    Pysy aktiivisena opiskelijana, sillä lukiolain 24 §:n mukaan lukiosta eronneeksi voidaan katsoa opiskelija, joka pätevää syytä ilmoittamatta on poissa lukiosta, ja on ilmeistä, ettei hänen tarkoituksenaan ole jatkaa lukio-opintoja.

    Kanslia

    Koulun kanslia on avoinna lukiolaisten asiointia varten klo 8.00 – 11.30 ja klo 13.00 – 13.15. Kanslia on huoneessa 233. Rehtori on tavattavissa virka-aikana. Rehtorin huone on 231.

    Kela

    Kansliassa voit hoitaa opintotukeen, koulumatkatukeen ja oppimateriaalilisään liittyvät asiat. Uutena tukena toisen asteen opiskelijoilla on mahdollisuus saada kuukausittainen oppimateriaalilisä. Lisätietoja opiskelijoiden tukiasioista saat Kelasta ma–pe klo 8–16 Kirkkokatu 8, PL 153, 15140 Lahti.  (https://www.kela.fi/opiskelijat)

    Koulumatkatuki

    https://www.kela.fi/koulumatkatuki

     

    Lomakkeet

    Lukiossa käytettäviä lomakkeita saat tulostettua Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Lomakkeita löytyy myös OPOn huoneen viereisestä lomakehyllystä. Älä koskaan vie viimeistä lomaketta, vaan pyydä koulusihteeriä kopioimaan lisää.

    Opintotuki

    Kela on asiantuntija opintotukeen liittyvissä asioissa. Ks. www.kela.fi -> henkilöasiakkaat -> opiskelijat. Opiskelijat voivat saada Kelasta erilaisia tukia peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Yksi tuista on opintotuki. Voit saada sitä päätoimisiin opintoihin lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai korkeakoulussa. Opintotuen määrä vaihtelee oppilaitoksesi, ikäsi ja asumismuotosi mukaan. Siihen vaikuttavat omat tulosi ja joissain tapauksissa myös vanhempiesi tulot. On tärkeä huomata, että opintotuen saaminen on myös sidottu opintojen etenemiseen. Opintotuki koostuu opintorahasta, opintolainan valtiontakauksesta sekä asumislisästä.

     

  • Opiskelijakunta ja tutorit

    Kaikki lukion opiskelijat kuuluvat opiskelijakuntaan.

    Opiskelijakunnan hallitus

    Opiskelijakunnan hallitus valitaan vuosittain tammikuussa. Opiskelijakunnan hallituksen tehtävänä on hoitaa opiskelijoiden asioita kouluyhteisössä ja lisätä heidän viihtyisyyttään. Opiskelijakuntatoiminta on omaa aktiivista toimintaa, joka on käytännössä mm. koulun perinteiden ylläpitämistä, tempauksia, tapahtumia ja jokapäiväiseen toimintaan vaikuttamista koulussamme. Opiskelijakunnan hallitus valitaan yleensä tammikuussa opiskelijakunnan yleiskokouksessa. Opiskelijakunnan ohjaava opettaja on lehtori Annika Lahti. 

    Nykyinen hallitus:

    • Puheenjohtaja: Helmi Virtanen
    • Sihteeri: Matias Päivä
    • Rahastonhoitaja: Juho von Schrowe
    • Muut jäsenet: Topi Eskolainen, Lumi Indrelite, Inna Lehtinen, Miisa Siven, Kerttu Pänkäläinen

    Opiskelijakunnan huone

    Opiskelijakunnalla on käytössä oma huone 220 rakennuksen toisessa kerroksessa. Huoneessa on opiskelijoiden käytössä kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

    Tutorit

    Tutorit ovat lukion vanhempia opiskelijoita, jotka ovat saaneet tutorkoulutuksen ja auttavat toista opiskelijaa mielellään kaikissa kouluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa. Tutorin puoleen voi kääntyä vaikkapa silloin, kun kohtaa ongelmia kurssivalinnoissa, lukujärjestyksen teossa tai on muuten hukassa koulun käytänteissä. Tutor pyrkii auttamaan opiskelijaa ottamaan itse vastuun opiskelustaan jo lukio-opintojen alkuvaiheessa. Tutorit edesauttavat myös uusien opiskelijoiden keskinäistä tutustumista. Tutorit ovat keskeisessä roolissa uusien opiskelijoiden ryhmäytymisessä. Tutorit pyrkivät ryhmänä luomaan mukavan ja turvallisen ilmapiirin, joka lisää jokaisen viihtyvyyttä koulussamme. 

    Tutortoiminta sopii kaikille, jotka haluavat auttaa toisia opiskelijoita ja ovat yhteistyökykyisiä. Aktiivisesta tutortoiminnasta saa erillisen todistuksen ja kurssisuorituksen. Uusien tutorien haku järjestetään vuosittain keväällä. Tutorohjaajana toimii Ulpu Korkeamäki. 

    Lukuvuoden 2021-2022 tutorit ovat: 

    1A: Minni Kymäläinen, Topi Eskolainen, Lumi Indrelite ja Venla Nummelin

    1B: Kerttu Pänkäläinen, Matilda van den Heuvel ja Venla Vuolasharju

    1C: Carolin Lepp, Minka Vilminko ja Jimi Westerlund

    1D: Anni Lehtomäki, Astrid Blomqvist ja Elsa Miettinen

    1E: Milja Virtanen, Cao Zhuo, Emmi Laaksonen ja Erika Virtanen

    1F: Pipsa Jalonen, Senni Romo ja Mea Himanen

  •  

Info-TV

 

 

 

Tietoa opiskelijalle

  • Oppikirjat lukuvuonna 2021-2022
  • Opintojen suunnittelu
  • Opiskelijahuolto ja terveys
  • YO-tutkinto
  • Koulun historiaa

Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia.

Näytä kalenteri
Tilaa
  • Lisää Timely-kalenteriin
  • Lisää Google-kalenteriin
  • Lisää Outlook-kalenteriin
  • Lisää Apple-kalenteriin
  • Lisää muuhun kalenteriin
  • Export to XML

Tiirismaan lukio
Kirkkokatu 16,
15140 LAHTI

Rehtori Leena Akola
puh. 050 539 1680
leena.akola@lahti.fi

Kanslia:
Puh. 044 4162 847
tiirismaan.lukio@lahti.fi

Lahden kaupunki
lahti.fi

Tiirismaan lukio kartalla