Ohjeita uusille ykkösille

Ota opiskelupaikkasi vastaan sinulle erikseen lähetettävän sähköpostilinkin kautta tai Oma Opintopolku -palvelussa, johon pääset Opintopolku.fi:n etusivulta. Vahvista opiskelupaikkasi mahdollisimman pian, mutta viimeistään 25.6.2020. Jos et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä mahdollisimman pian rehtorille (Leena Akola, p. 050 5391680). Tässä kirjeessä on tarkempia tietoja lukion aloittamiseen. Lue tarkasti! 

Lukujärjestykset 

Kaikille uusille opiskelijoille tehdään ensimmäisen jakson kurssivalinnat ja lukujärjestys valmiiksi viikolla 25, ja loppuvuoden kurssivalinnat tehdään elokuussa opokurssin tunneilla. Ensimmäisen jakson lukujärjestystä varten tarvitsemme tarkempia ainevalintatietojasi, joten täytä sähköpostistasi löytyvä ainevalintakysely viimeistään maanantaina 15.6. Kun olet ilmoittanut ainevalintasi ajoissa, näet oman lukujärjestyksesi Wilmassa viikolla 25. Ensimmäisessä jaksossa kaikilla ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on ATK-kurssi, jonka aikana opetellaan käyttämään lukioaikana tarvittavia sähköisiä ohjelmia, sekä OP01-kurssi. Suurin osa ensimmäisen jakson kursseista on oman ryhmän yhteisiä tunteja. 

Wilmatunnukset 

Lahden kaupungin peruskouluista tulevien Wilmatunnusten pitäisi toimia myös lukiokoulutuksessa. Muista peruskouluista tuleville lähetetään sähköpostilla ohjeet Wilmatunnuksen aktivoimiseen. Jos Wilmatunnus ei toimi 15.6.2020, tai et ole saanut sähköpostia tunnuksen aktivoimiseen, laita tekstiviestillä tai  WhatsApp-viestillä etu-ja sukunimesi ATK-vastaava Suvi Haloselle (044 4164763). Wilmaan pääset tästä, kun tunnukset alkavat toimia (todennäköisesti 12.6. alkaen).

Oppikirjat lukuvuonna 2020-2021 

Jokainen opiskelija hankkii itse tarvitsemansa oppikirjat. Yleisenä käytäntönä on, että oppikirjoista käytetään uusimpia painoksia. Useimmilla kursseilla voi olla ensisijaisena kirjana sähköinen kirja. Kurssin oppikirja tulee olla mukana heti jakson ensimmäisellä oppitunnilla. Lista ensi lukuvuoden oppikirjoista löytyy koulun kotisivuilta  https://tiirismaanlukio.fi/web/opiskelijalle/oppikirjat-lukuvuonna-2018-2019/ 

Tietokone ja laskin 

Lukio-opinnoissa tarvitaan tietokonetta ensimmäisestä päivästä lähtien. Lukio ei kuitenkaan määrää merkkiä, mallia, kokoa tai laitteen käyttöjärjestelmää. Lukion kotisivuilla löytyy vähimmäisvaatimukset ja suositukset lukio-opintoihin sopiville laitteille https://tiirismaanlukio.fi/web/opiskelijan-tietokone/ 

Laskimina käytetään ilmaisia netistä ladattavia laskimia (mm. GeoGebra, SpeedCrunch), jotka ovat käytössä myös kurssikokeissa ja ylioppilaskirjoituksissa. Tarjolla on myös maksullisia lisenssejä symbolisiin laskimiin, joista kerrotaan lisää matematiikan kursseilla. Matemaattisten aineiden kursseja varten sinun tulisi ostaa MAOL-taulukkokirja (suosittelemme ensisijaisesti sähköistä taulukkokirjaa). 

Ensimmäinen koulupäivä 

Koulu alkaa keskiviikkona 12.8. klo 9.00. auditoriossa. Ensimmäisenä koulupäivänä ryhmänohjaaja ja tutorit tutustuttavat lukion opintoihin. Ota mukaan peruskoulun päättötodistuksesi. Torstaista eteenpäin on lukujärjestyksen mukaisia oppitunteja. 

Ryhmät ja ryhmänohjaajat 

Musiikkilinjan opiskelijat ovat 1A-ryhmässä, muut ryhmät (1B-1E) muodostetaan sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Oman ryhmäsi voit nähdä lukion kotisivuilta opiskelijavalintalistasta. Ryhmän voit nähdä myös Wilmaan kirjautuessasi. Sähköpostista löydät ryhmänohjaajien esittelyt, ja halutessasi voit jo liittyä ryhmänohjaajan luomaan WhatsApp-ryhmään. 

Ryhmäytysiltapäivä  

Tiistaina 18.8.2020 on ryhmäytysiltapäivä Luomaniemen toimintakeskuksessa klo 12.30-17.30. Aamupäivällä on normaalit oppitunnit.Sähköpostista löytyvästä tutorien tervehdyksestä löydät tarkempia ohjeita. 

 

Tämä kirje on lähetetty sinulle myös sähköpostilla.